Vind jij het belangrijk om zo duurzaam mogelijk te leven? Zelf groene stroom opwekken is op het gebied van elektriciteit het hoogst haalbare. Wij van groene stroom vergelijken hebben een partner gevonden die dit ook nog is heel betaalbaar maakt, sterker nog “winstgevend maakt”! Ben jij benieuwd wat zij voor jou kunnen betekenen? bezoek dan hun website.

zelf stroom opwekken


Zonne-energie

De laatste jaren is zonne-energie erg populair. Dit omdat zelfs in Nederland zonnepanelen erg winstgevend blijken te zijn. Er komen steeds meer aanbieders van zonne-panelen en daarom zijn wij gaan zoeken naar een betrouwbaar bedrijf die goede kwaliteit bieden voor een mooie prijs. Onze keuze is daarbij gevallen op het eerdergenoemde bedrijf “Zelfstroom”.

Dit bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop, plaatsing en onderhoud van zonnepanelen. Ze bieden hun service tegen erg scherpe tarieven en bieden oplossingen voor iedereen . Wij werken samen met dit bedrijf omdat:
– Zij erg goede producten leveren
– Transparant werken en er niet later onverwachte kosten bijkomen
– Zij het voor iedereen gemakkelijk maken om zelf energie op te wekken door middel van zonnepanelen
– Ze voor mensen die niet het geld hebben liggen om zonnepanelen te kopen, ook de mogelijkheid bieden om deze te huren

Hoe werkt zonne-energie

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in hoe zonne-energie word opgewekt vind je hier een korte beschrijving van hoe het allemaal werkt.

Zonne-energie wordt opgewekt met zonnepanelen. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen, die worden gemaakt van silicium. We hoeven niet bang te zijn dat we de eerste jaren naar een alternatieve stof moeten zoeken want silicium is na zuurstof het meest voorkomende materiaal op onze planeet.

De zonnecellen nemen zonlicht op en genereren hierdoor energie wat het fotovoltaïsch effect word genoemd. Dit proces bestaat uit drie stappen: De zonnecellen nemen zonnestralen op door middel van halfgeleidend materiaal (silicium), vervolgens kunnen negatieve elektronen vrij bewegen, die door het design van de zonnecel allemaal één kant op gestuurd worden. Hierdoor worden in één cel negatieve en positieven spanning van elkaar gescheiden, waarbij stroom opgewekt wordt. Eén zonnecel kan niet genoeg stroom opleveren. Omdat deze niet genoeg stroom opwekken word er meestal gebruik gemaakt van meerdere zonnepanelen die allemaal bestaan uit tientallen zonnecellen.