Onzichtbare windmolens

Door de groeiende vraag naar groene stroom zal er ook steeds meer groene stroom opgewekt worden. Hierdoor komen er op steeds meer plaatsen windmolens, omdat dit een van de grotere groene stroombronnen van Nederland is. Het enige probleem is dat er steeds meer kritiek geleverd wordt tegen windmolens in de buurt van verschillende woonwijken. Bewoners van deze wijken klagen over vervuiling van het uitzicht.

Hiervoor heeft Wim van Oudheusen een oplossing bedacht. De onzichtbare windmolen. Het idee hierachter is dat deze windmolen ook vlakbij woonwijken geplaatst kan worden zonder vervuiling van het uitzicht. Deze onzichtbare windmolens zijn zo gemaakt dat ze overdag inklappen en alleen ’s nachts uitklappen. Hierdoor zal de windmolen niemand tot last zijn. Dit heeft echter ook het nadeel dat deze een minder hoog rendement zal hebben.

Bedrijven willen tot nu toe hier nog niet in investeren. Wim van Oudheusen heeft goede hoop dat dit nog komt door de groeiende kritiek op windmolens bij woonwijken en de verhogingen van de groene stroom doelstellingen van het kabinet.

Bron: pbl.nl

Comments are closed.